Helsingin pormestarikunta Helsinki Pride -​tapahtuman suojelijaksi – “Ihmisoikeuksien edistäminen on yhteinen asiamme”

Ajankohtaista
Kuva: Jukka Eggert

Jutun alkuperäinen versio on julkaistu Helsingin kaupungin sivuilla.

Helsingin pormestarikunta toimii Helsinki Priden suojelijana. Tänä vuonna Priden teemana on rauha ja toivo. Pride-ratikalla voi matkustaa eri puolilla kaupunkia koko kesän ajan.

Suomen suurinta ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaa Helsinki Pridea vietetään jälleen koko kesäkuun ajan. Helsingin kaupunki jatkaa tapahtuman pääyhteistyökumppanina.  

Tänä vuonna Helsinki Pride -tapahtuman suojelijana toimii Helsingin pormestarikunta. Yhdessä pormestarit lähettävät vahvan viestin yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta: 

– Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on yhteinen asiamme. Helsinki on kaupunki, jossa on tilaa erilaisille elämäntavoille ja mielipiteille. Meille moninaisuus on rikkaus. Koko Helsingin pormestarikunta toimii ylpeästi Helsinki Pride -tapahtuman suojelijana. Myös tapahtuman tämän vuoden teema, rauha ja toivo, puhuttelee meitä ja varmasti koko kaupunkia laajasti, sanovat pormestari Juhana Vartiainen ja apulaispormestarit Daniel Sazonov, Anni Sinnemäki, Johanna Laisaari ja Paavo Arhinmäki.

– Helsingin tulee olla myös sateenkaari-ihmisille hyvä, yhdenvertainen ja ennen kaikkea kaupunki toivoa täynnä. Meille on tärkeää, että myös tapahtuman suojelija kantaa tätä viestiä. Siksi pormestarikunta, joka koostuu suojelijoista yli puoluerajojen, on oikea taho välittämään Helsinki Pride -tapahtuman tavoitteita. Toivo syntyy teoista ja nyt rakennamme rauhaa ja parempaa tulevaisuutta – yhdessä, jatkaa Helsinki Pride -yhteisön puheenjohtaja Senni Moilanen

Pride-ratikan kyytiin pääsee läpi kesän

Helsingin kaupunki järjestää Pride-kuukauden aikana runsaasti sateenkaarevaa ohjelmaa niin kaupunkilaisille kuin henkilöstölle. Kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja nuorisopalveluissa juhlistetaan Pridea järjestämällä runsaasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia, kuten työpajoja, elokuvanäytöksiä ja nuorten Pride-iltoja.  Henkilöstölle järjestetään muun muassa koulutusta ja yhteinen elokuvailta.

Yksi kaupunkilaisille näkyvimmistä teoista on Kaupunkiliikenteen ja Helsinki Pride -yhteisön kanssa yhteistyössä toteutettu sateenkaaren värein teipattu raitiovaunu. Vaunu liikennöi vaihtelevasti eri raitiolinjoilla ja kulkee eri puolilla Helsinkiä aina syksyyn saakka.

Pride-kuukausi huipentuu Pride-viikkoon, jota vietetään 24.–30. kesäkuuta. Kulkue ja puistojuhla toteutuvat tuttuun tapaan Pride-viikon lauantaina 29. kesäkuuta. Helsingin kaupungin johtoa ja henkilöstöä osallistuu kulkueeseen sekä rekan kyydissä että kävellen. DJ tahdittaa kulkuetta musiikilla. 

Helsinki Pride -yhteisö ry on kansalaisjärjestö ja asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta. Yhdistys tekee ympärivuotista yhteisö-, sosiaali- ja nuorisotyötä sekä järjestää Helsinki Pride -tapahtuman vuosittain. Helsingin kaupunki toimii tapahtuman pääyhteistyökumppanina.