Ekan valtuustokauteni aloitteet

Yksi tapa vaikuttaa valtuutettuna on tehdä valtuustoaloite. Siten voi ohjata tärkeitä asioita eteenpäin. Aloitteen toteuttaminen vaatii kuitenkin paljon valmistelua, tietoa ja yhteistyötä.

Kaikki aloitteet eivät mene läpi, mutta ne antavat usein suuntaa kaupungin kehittämiselle.

❗️Koulussa tapahtuva kiusaaminen ja väkivalta. Me allekirjoittaneet valtuutetut edellytämme, että kasvatuksen ja koulutuksen toimiala selvittää, miten kaupungin kouluissa on sovellettu kiusaamisen vastaista ohjelmaa.
Onko ohjelman mukaiset säännöt laadittu kaikissa kouluissa?
Ovatko ne helposti myös huoltajien saatavilla esimerkiksi koulujen verkkosivuilta?
Onko suunnitelmat tehty yhdessä oppilaiden, henkilökunnan ja vanhempien kanssa?
http://johannalaisaari.fi/2020/12/valtuustoaloitteeni-20-10-2020/

❗️Oppilaiden mielen hyvinvoinnin tukeminen koulussa.
Me allekirjoittaneet valtuutetut pyydämme, että Helsingin kaupunki selvittää mahdollisuutta palkata yläkouluihin sairaanhoitajia yhteistyössä HUSin nuorisopsykiatrian osaston kanssa.
http://johannalaisaari.fi/2019/09/tein-5-6-2019-helsingin-kaupunginvaltuustossa-ensimmaisen-valtuustoaloitteeni/

❗️Aino Acktén huvila pitää pelastaa.
Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Aino Acktén huvilasta tehdään Suomen historian jännien naisten elävä museo.
http://johannalaisaari.fi/2020/12/valtuustoaloitteeni-9-9-2020/

🌹Stadin demareiden ryhmäaloitteet tällä valtuustokaudella:

❗️Maksuton toinen aste https://helsinki.sdp.fi/ajankohtaista/sdpn-eveliina-heinaluoma-sdpn-ryhmaaloite-toisen-asteen-maksuttomuudesta-edistaa-tasa-arvoa/

❗️Panostuksia joukkoliikenteeseen Helsingin pitäisi edistää HSL-kuntayhtymän rahoituksen muuttamista niin, että jatkossa kunnat kattaisivat kustannuksista nykyistä suuremman osuuden.

❗️Tasa-arvoisempaa kaupunkikehitystähttps://www.sttinfo.fi/tiedote/rahaa-alueiden-tasa-arvoon—helsingin-sdpn-ryhmaaloite-etenee?publisherId=4165&releaseId=69873747

❗️Koronakriisistä reiluun elpymiseenhttps://helsinki.sdp.fi/ajankohtaista/sdp-helsingin-ryhmaaloite-helsingille-koronapandemian-jalkeinen-elpymisohjelma/

‼️Tämän lisäksi olen tukenut valtuustossa muiden valtuutettujen aloitteita, jotka ovat käsitelleet mm. lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden parantamista, alueellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä heikommassa asemassa olevien hyvinvoinnin tukemista ja parantamista.

♥️Lasten ja lapsiperheiden etujen lisäksi tärkeitä teemoja minulle ovat ihmisoikeudet, tasa-arvo ja koulutus.