
Vuosi 2025 on lähtenyt käyntiin, kuten arvata saattaa – hyvin vauhdikkaasti.
Lautakunnan ajankohtaiset
Vuosi on käynnistynyt reippaalla tahdilla, ja niin myös lautakuntatyöskentely. Vaikka vaalit käydään huhtikuun puolessa välissä, lautakunnat jatkavat työskentelyään normaalisti aina toukokuun loppuun.
Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan kokouslistalla oli leikkipuistoverkostoa koskevat päätökset.
Lakkautettavista leikkipuistoista kaksi palautettiin takaisin valmisteluun, jotta ne pysyisivät auki jatkossakin. Päätökset koskevat Vallilassa sijaitsevaa perhetalo Sahramiaja sen leikkipuistotoimintaa samoin Laaksossa sijaitsevaa leikkipuisto Tullinpuomi.
Tuomarinkylän Paloheinässä sijaitsevan leikkipuisto Soihdun ja Laajasalon Jollaksessa sijaitsevan leikkipuisto Puuskakulman osalta on tarve niiden ottamisesta alueen lasten käyttöön muilla tavoin. Lakkautettujen leikkipuistojen tilat tulevat siis käyttöön päiväkodille sekä alueen eskarilaisille ja pienille koululaisille iltapäivätoimintaan.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011013420.html
Helsingin kaupunginvaltuusto 150 vuotta!
Teimme valtuuston 15.1.2025 juhlakokouksessa myös juhlapäätöksen. Juhlavuoden täytyy olla muutakin kuin juhlatilaisuuksia ja juhlapuheita. Sen täytyy olla todellisia tulevaisuuden tekoja, tekoja, jotka lisäävät osallisuutta, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta meidän kaikkien Helsingissä.
Siksi onkin merkittävää, että tämän 150-vuotisjuhlavuoden juhlapäätös koskee nimenomaan helsinkiläisiä lapsia ja nuoria.
Juhlapäätökset ovat tyypillisesti Helsingin kaupungilla koskeneet kulloinkin ajankohtaista panostusta tulevaisuuteen. Lapsiin ja nuoriin sijoittaminen ei kuitenkaan ole vain tulevaisuuteen panostamista, sillä lapset ja nuoret ovat tulevaisuuden lisäksi kaupunkimme nykyisyys. Siksi onkin hienoa, että me tarjoamme mahdollisuuksia, joilla on merkitystä heille juuri nyt.
Monille meistä se voi tuntua kaukaiselta, mutta Helsingissäkin on tällä hetkiä lapsia, jotka haaveilevat mahdollisuudesta kokea kulttuuria ja se, että kesällä pääsee maauimaloihin maksutta, voi muuttaa monen lapsen ja nuoren kesän ja tuoda mahdollisuuksia, joita heillä ei muuten olisi ollut.
Maksuttomuus on myös avain siihen, että voimme madaltaa lasten ja nuorten kynnystä osallistua niin kulttuuri- kuin liikuntapalveluihinkin. Nämä palvelut lisäävät tutkitusti lasten ja nuorten hyvinvointia.
Itse toivon, että tehty päätös houkuttelee myös mahdollisimman monia lapsia ja nuoria kokeilemaan heille uusia asioita.
Linkistä löytyy puheeni juhlakokouksesta.
https://johannalaisaari.fi/…/helsingin-kaupunginvaltuusto…
Tutustuminen Tallinnan koulutusjärjestelmään
Tässä tehtävässä myös kansainväliset kollegat ovat tulleet tutuiksi ja olen päässyt tutustumaan myös muihin eurooppalaisiin koulutusjärjestelmiin. Se on mahdollistanut paitsi oman ajattelun laajentamista, mutta myös reflektointia siitä, mikä Helsingissä toimii, ja mistä voisimme vielä oppia paremmin muilta.
Tammikuussa pääsin Tallinnan kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Aleksei Jašinin vieraaksi Tallinnaan. Vierailu keskittyi nimenomaan kasvatuksen ja koulutuksen haasteisiin, mutta myös mahdollisuuksiin. Keskustelimme paljon siitä, miten voisimme Helsinki ja Tallinna tehdä tiiviimpää yhteistyötä koulutuksen saralla.
Kuulimme myös, miten Tallinnassa ollaan lähdetty toteuttamaan viime syksynä voimaan tullutta uudistusta, jonka tarkoituksena on siirtyä kokonaan vironkieliseen opetukseen.
Vierailu Tallinnaan vahvisti, että Helsingillä ja Tallinnalla on yhteinen visio kaikkien lasten yhdenvertaisista oppimismahdollisuuksista.
Nyt on täydellinen hetki syventää yhteistyötämme ja vahvistaa koulutuksen roolia sekä nykyhetkessä että tulevaisuudessa.
Lue uutinen aiheesta: https://www.tallinn.ee/…/helsinki-education-delegation…
Jaa tämä artikkeli