Aprin ajankohtaiset – kesäkuu 2024

Tiivistahtinen kesäkuu takana. Oma lomani osui tänä kesänä alkukesään ja nyt olen takaisin töissä.

📌Opetuksen laatu ja hyvinvoivat työntekijät ennen seiniä
Kesäkuun helteet osuivat Porin SuomiAreena-viikolle, joka täyttyi upeista kohtaamisista ja keskusteluista. Mukaan mahtui myös meidän Stadin AO:n paneeli, johon sain itse kunnian osallistua.

Osallistuin myös OAJ:n järjestämään keskusteluun siitä, miten varmistetaan tulevaisuuden laadukas varhaiskasvatus sekä koulutus koko Suomessa.

Tarvitaan terveelliset, turvalliset, oppimista tukevat tilat. Mutta olennaista on se, mitä seinien sisällä tapahtuu. Opetuksen laatu tulee hyvinvoivista työntekijöistä ja toimivista tiloista, ovatpa ne isoja tai pieniä.

Lue tarkemmin OAJ:n kuntapaneelista: https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2024/priorisointi-on-avain-koulutuksen-laadun-turvaamiseen–5-nostoa-kuntapaneelista/

📌Helsinki-päivän juhlaa

Pääsin myös viettämään Helsinki-päivää apulaispormestarin näkökulmasta. Aamu alkoi Kaupungintalon Tapahtumatorilla aamukahveilla kaupunkilaisten kanssa. Ihmisiä oli todella paljon paikalla ja perinteinen kahvi ja raparperipiirakka maistuivat.

Lisäksi vierailin idän leikkipuistoissa Kiikussa sekä Myllysiivessä. Myös lapset saivat juhlapäivän kunniaksi lohisopan lisäksi raparperipiirakkaa.

Päivällä palkittiin 30 vuotta kaupungilla työskennelleitä ihmisiä Kaupungintalon juhlasalissa ja illalla oli vielä Tapahtumatorilla mm. kultaisten Helsinki mitalien jakotilaisuus.

Tunnelma oli kaikissa juhlissa ja tapahtumissa innostunut, valoisa ja tulevaisuuteen katsova kuten syntymäpäivänä kuuluukin.

Lue lisää: https://helsinkipaiva.fi/2024/06/12/helsingin-kaupunki-palkitsi-ansioituneita-kaupunkilaisia-helsinki-paivana-2/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2IJ-SHzIuA6Z8owePIa5z5aJHfATwPFnA2YHiDULZheXDcOnFBxKz-jOE_aem_FjVf8vStPblFkJJIRI37gw

📌Ihmisoikeudet kuuluvat meille kaikille!
Kesäkuussa juhlitaan Pride-kuukautta ja viime viikolla järjestettiin myös Helsinki Pride. Olen erityisen ylpeä siitä, että saimme Helsingin pormestariston kanssa olla Helsinki Priden suojelijoita tänä vuonna. Ja, että Helsinkiin julistettiin ensimmäistä kertaa myös Pride-rauha.

Me aikuiset näytämme toiminnallamme esimerkkiä lapsille ja nuorille. Siksi on tärkeää, että me emme hyväksy missään eriarvoisuutta, asiatonta kommentointia tai loukkauksia. Lapset oppivat meiltä aikuisilta, kuinka kohtaamme muut ihmiset ja miten keskustelemme asioista, joista olemme eri mieltä. Lapset oppivat meiltä, miten me aikuiset hyväksymme erilaisuutta.

Ihmisoikeuksien merkitys korostuu aikoina, jolloin epävarmuus ja monenlaiset konfliktit koettelevat kaikkia. Näinä aikoina on pysyttävä lujana ja työskenneltävä yhdessä kaikille turvallisen kaupungin eteen.

♥Kaikki rakkaus on arvokasta. Annetaan Helsingin olla rakkauden pääkaupunki tänään ja joka päivä.

Lue koko puheeni Kaivopuiston juhlassa: https://johannalaisaari.fi/ajankohtaista/puheeni-helsinki-pridessa-2024/