Suosittelijat

Näin ystävät, tuttavat ja läheiset kuvailevat Johannaa.

 

 

Mikko Salasuo, talous- ja sosiaalihistorian dosentti, nuorisotutkija

”Johannan osaaminen ja asiantuntemus on laaja-alaista. Lastensuojelun juristina hän hallitsee lapsi- ja nuorisoasioita koskevat pykälät. Johanna tuntee myös suomalaisen lapsi- ja nuorisotutkimuksen, joten sosiaaliset ja kulttuuriset kysymykset ovat hänelle tuttuja. Ennen kaikkea Johanna kykenee yhdistämään opitun ja luetun nähtyyn ja koettuun. Uskon vakaasti Johannan kykyyn edistää lasten ja nuorten asioita ja rakentaa oikeudenmukaista tulevaisuutta.”

 

 

 

Anna-Kaisa Melvas, toimittajaAkko-2

”Ilman Johannaa Herttoniemessä aika moni asia olisi toisin. Vastaavanlaisia tahtonaisia olen nähnyt vain elokuvissa.”

 

 

 

 

Tinja Saarela, ystävä, fysioterapeutti, TtM
”Johanna on hyvä ystävä. Puhuu suoraan ja rehellisesti sekä toimii. Näitä ominaisuuksia tarvitaan myös päätöksenteossa.”

 

 

 

 

Suvianna Hakalehto-Wainio, lapsi- ja koulutusoikeuden apulaisprofessori

“Olin Itäkeskuksen kielikoulussa Johannan luokan tukioppilas 1980-luvulla. Jo silloin hän erottui joukosta reipashenkisenä persoonana, jolla oli sanottavaa. Myöhemmin Johanna on ollut työtoverini Helsingin yliopistolla. Olemme myös yhdessä toimineet Herttoniemen seurakuntaneuvostossa ja Helsingin kirkkovaltuustossa. Johanna on ryhdikäs, rehellinen ja aikaansaava ihminen, jonka erityisosaamiseen kuuluvat lasten ja lapsiperheiden asiat.”

 

Tuomas Kurttila, ystävä (kuvaaja Jaakko Kaartinen)

”Aikamme kaipaa päätöksentekijöitä, jotka osaavat ja tahtovat. Sellainen on Johanna Laisaari. Rautainen ammattilainen, joka muuttaa pykälät arjeksi ja lasten eduksi.”

 

 

 

 

Sanna Valtonen, Viestinnän asiantuntija, Helsingin Vanhemmat ry:n ja Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n puheenjohtaja

”Johanna on toiminnan nainen, jolla on sydän paikallaan. Tehokkuuden ja asiantuntemuksen yhdistelmä on vertaansa vailla – tämä näkyy myös siitä, millaisia luottamustehtäviä Johannalle on annettu.  Johanna löytää vaistomaisesti oikeat ihmiset ja verkostot ja saa hyviä asioita tapahtumaan. Hänen kanssaan on helppoa ja hauskaa työskennellä – iloa ei ole maailmassa koskaan liikaa ja Johannan nauru kuuluu kauas. Helsingin perheet tarvitsevat Johannan asiantuntemusta  ja omistautumista lasten ja perheiden asialle.”

 

Mirjam Araneva, VT, Lastensuojelun lakimies, tietokirjailija

”Tutustuimme Johannan kanssa muutama vuosi sitten. Ammatillisen yhteisymmärryksen saavutimme nopeasti. Ilokseni voin kutsua Johannaa myös ystäväkseni. Lasten edun ajaminen ja suojelu ei ole itselleni vain työtä vaan se on elämäntapa, harrastus ja intohimo. Johannassa tunnistan sukulaissieluni. Siksi haluan, että Johanna pääsee tekemään sitä, missä on erityisen hyvä, eli vaikuttamisessa ja hänelle tärkeiden asioiden eteenpäin viemisessä.”

 

Saara Lehmuskoski, Kirkon ulkomaanapu maajohtaja Kambodza

”Johanna on rautaisella tahdolla varustettu nainen, jolla on suuri sydän. Arvostan erityisesti Johannassa sitä, että hän on tinkimättömästi aina heikoimman puolella ja käyttää taitavasti osaamistaan niiden hyväksi, jotka tarvitsevat puolestapuhujaa.  Hän on aikaansaava, asioihin perehtyvä ja neuvottelutaitoinen. Johanna on ystäväni ja kuopukseni kummitäti. Kerran 4-vuotias tyttäreni joutui pihalla sanaharkkaan hieman vanhempien poikien kanssa, jotka uhkasivat kutsua paikalle poliisin. Tyttäreni tokaisi siihen: ”Minä kutsun paikalle Jonna-kummin!” Lapsikin jo tietää, että Johanna on tiukkojen tilanteiden erikoisnainen!”

 

IMG_3868Minna Lintinen, luokanopettaja, tekstiilityönopettaja

”Korkea asiantuntija-asema ja valtava vastuu – niistä huolimatta Johannassa henkilöityvät sellaiset arvot kuin harvinainen pyyteettömyys, vaatimattomuus ja elämänilo. Johanna on ystävä, joka nöyryydellään on saanut minut vakuuttuneeksi tarkoitusperiensä aitoudesta. Johannan toiminta nojaa harvinaisen vahvasti yhdessä tekemiseen.”

 

 

Teemu Laajasalo, kasvatustieteen tohtori, Kallion kirkkoherra, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja

”Olen tuntenut Johannan 7-vuotiaasta lähtien. Johannalla on oikeuden, kohtuuden ja rakkauden taju – ja hän on aina kompromissittomasti pienemmän puolella. Hän oli jo ekalla luokalla koko koulun uskottavin lastensuojelujuristi.”

 

IMG_1244Emma Alftan, lasten- ja nuortenkirjapäällikkö

”Valtuustoon tarvitaan lastenoikeuksien asiantuntija. Sellainen, joka tietää miten lakipykälät käytännössä toimivat. Sellainen, jolla on järkähtämätön oikeudentaju, ja joka on pienten puolella. Onneksi on Johanna.”

 

 

 

Petra Antila, grapetra nettiafikko

“Esikoisemme synnyttyä vauva-arkeamme ilahduttivat naapurista lähetetyt lämpimäiset ja lämpimät ajatukset, joilla muuttunut elämäntilanteemme huomioitiin. Tuo naapuri oli Johanna, joka veti minut mukaan äiti-lapsi-toimintaan.  Johanna jaksaa aina nähdä sekä yksilön että yhteisön toimissaan.”

 

 

 

 

Salla Ahonen, visuaalinen päällikköSalla_Ahonen-2

”Johannan vahvuus on käytännönläheinen kokemus lastensuojelusta sekä kouluympäristöstä. Hänen napakkuutensa ja omistautumisensa asioiden hoidossa on ihailtavaa –  Johanna on minun valintani äitinä sekä koulun johtokunnan jäsenenä. Lasten ääntä pitää saada kuuluville.”

 

 

540275_4591558513623_1401461046_nMarlon Moilanen, oik. yo

”Johannalla on kyky hahmottaa erilaisten ihmisten ongelmia ja löytää niihin konkreettisia ratkaisuja. Politiikkaan tarvitaan päättäjiä, jotka kykenevät aidosti asettumaan yhteiskunnan heikoimpien asemaan. Johannassa yhdistyvät luova sielu ja varma asiantuntemus.”

 

 

 

 

Paola Suhonen, vaatesuunnittelijaCIN-Suhonen-2-2

“Johanna on äärimmäisen intohimoinen asioissa, joihin uskoo ja joiden puolesta puhuu. Puheet eivät jää vain sille tasolle, vaan hän on aina ollut valmis myös toimintaan. Hänellä on korkea oikeudenmukaisuuden taju, lämmin sydän ja harvinaislaatuinen kyky huolehtia kaikesta ja kaikista.”

 

 

 

 

Anni Hautala, radiojuontaja

”Johanna Laisaari on ehdottomasti luotettavin henkilö, jonka tunnen. Johanna on myös se, jolle soitan, kun on meneillään oman elämän kriisi. Siihen kriisi-skaalan mahtuu kaikki molluskoista vappujuhliin ja suppilovahveroista parisuhdehaasteisiin!”

 

Jukka ja Tuija Haarma, eläkeläiset

”Johanna on valinta lastenlastemme ja Herttoniemen tulevaisuuden puolesta.”

 

Tia Ristimäki, lasten ja nuorten palvelujen koordinaattori, sosiologi

”Lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvä arki on tärkeä asia. Tunnen Johannan ammattitaitoisena lastensuojelun lakimiehenä ja hyvänä ystävänä. Johanna on paras valinta, jos etsii asiansa osaavaa lasten ja nuorten puolestapuhujaa.”

 

Satu Kahila, tiedottaja

”Johanna on alansa huippuasiantuntija, jolla on tervettä järkeä ja kykyä saada asioita eteenpäin. Hän ei pienestä hätkähdä, vaan tarttuu härkää sarvista varmalla mutta lempeällä otteella.”

 

 

 

 

 

Tytti Oras, lakimiesTytti_Oras-2

”Johannan osaamista todella tarvittaisiin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Johanna on kaiken luottamuksen arvoinen.”

 

 

 

 

Eeva Rantanen, tv-tuottaja, toimittaja

”Olen tuntenut Johannan vasta muutaman vuoden, mutta hänen järkähtämätön varmuutensa perheasioiden ajamisen suhteen on tehnyt suuren vaikutuksen. Harvalla ihmisellä on sellaista ulospäin säteilevää varmuutta itselle tärkeiden asioiden edistämisessä kuin Johannalla. Siksi hänen tukemisensa on ilo.”

 

Tuomas Suurpää, rahastopäällikköTuomas.jpg-2

”Johannan naapurina olen huomannut, että Johanna jaksaa omistautua lasten asialle työpäivänsä jälkeen vielä vapaa-ajallaankin.”

 

 

 

 

 

image1Anni Tilli, lukiolainen

” Olen iloinen, että on joku, joka ajaa lasten ja nuorten asiaa, koska lapsilla ja nuorilla ei ole tarpeeksi valtaa. Kannatan Johannaa, jotta Suomen tulevaisuus olisi hyvä. Hän ymmärtää, että pitää ajatella muutakin kuin säästöjä. Pitää ajatella ihmisiä. Johanna näkee ihmiset!”

 

 

 

 

anuAnu Vallinkoski, toimittaja

”Johannan määrätietoisuuden, omistautumisen ja karisman voimalla toteutuu miltei mahdotonkin.”

 

 

 

 

 

 

Tero Toivonen, MuT, käyrätorvisti, Tapiola Sinfonietta

”Lasten taidekasvatuksesta ei saa säästää! Uskon, että Johanna Laisaari pitää huolen siitä, että näin ei käy.”

 

 

 

Jonna Dahlberg, trendi- ja vaatesuunnittelija

”Johanna on yksinkertaisesti luotettava ihminen. Niin luottamustoimissaan, työssään lastensuojelun haastavassa arjessa kuin yksityishenkilönäkin.”

 

 

 

 

Johannan kuusivuotias tytär neljävuotiaana10950198_10153012551108948_682735369_n

”Äiti on kiva ja ihan sellainen nätti nainen. On hyvä, kun äiti auttaa minua kaikessa. Äidin kanssa on mukavaa leipoa. Taikina on hyvää…”

Kommentit

Jätä kommentti